جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

رادیو ویکی پلاست | بسته پنج‌شنبه 27 شهریور 1399/ شماره 121
بازار محصولات پتروشیمی در محاصره دلار، دلیل رشد قیمت های پایه، اثر دلار بر بازار محصولات پتروشیمی و ....
پست های رادیویی مرتبط:

بازار محصولات پتروشیمی در محاصره دلار

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته چهارم شهریور | رشد پی در پی قیمت های پایه و نوسانات تاریخی و کم نظیر دلار، علائم حیاتی تولید را هر هفته ضعیف تر می کند و برخی خط های تولید، در رقابت نابرابر نقدینگی خرید و افزایش افسارگسیخته قیمت ها، در سکوت، خاموش می شوند.

به گزارش ویکی پلاست در هفته چهارم شهریورماه، از 85 هزار و 994 تن عرضه، 64 هزار و 716 تن معامله انجام گرفت و به عبارت دیگر، 75.3 درصد عرضه ها، معامله شد. هفته گذشته هم، نسبت معاملات به عرضه، 75.5 درصد بود. ارزش معاملات این هفته با وجود کاهش هزار و 160 تنی معاملات، 1299 میلیارد تومان بود، در هفته گذشته ارزش معاملات، 1281 میلیارد تومان بود.

دلیل رشد قیمت های پایه
اگر در هفته سوم شهریور، بی سابقه ترین رشد قیمت های پایه با اهرم دلار نیمایی و هزار و 491 تومان رشدِ این شاخص، اتفاق افتاد، در هفته جاری، دلار نیمایی تنها 226 تومان افزایش داشت اما آنچه باعث رشد گروهی در قیمت های پایه شد، قیمت های جهانی بود. رشد قیمت های جهانی باعث شد همه کالاها نسبت به هفته قبل افزایشی باشند و هر چند دلار نیمایی 226 تومان صعود داشت اما در کالایی مانند پی وی سی، 1293 تا 1431 و در گروه سبک فیلم 020 و 0075، 1312 تومان افزایش قیمت، اتفاق افتاد.

اثر دلار بر بازار محصولات پتروشیمی
دلار بالاترین رکوردهای خود را در این هفته به ثبت رساند؛ جایی که هم دلار آزاد هم دلار صرافی، به بالای مرز 27 هزار تومان رسیدند. صعود دلار به مرزهای جدید، معاملات محصولات پتروشیمی را نیز تحت تأثیر قرار داد و بازار آزاد به استقبال قیمت های بالاتر رفت. آخرین قیمت دلار صرافی امروز، پنجشنبه 27 شهریور، (26 هزار و 850 تومان) نسبت به قیمت پایانی هفته سوم شهریور (22 هزار و 800 تومان) 4 هزار و 50 تومان، یعنی 17.7 درصد رشد داشت.
از روز سه شنبه، 25 شهریور و در پی افزایشی شدن قیمت ارز در بازار، قیمت محصولات پتروشیمی هم رو به صعود گذاشت و در روز چهارشنبه، با عبور دلار صرافی از 27 هزار و 200 تومان، به اوج رسید.

علامت‌های متناقض دلار صرافی و نیمایی
هر چه در هفته جاری، بانک مرکزی، جدیت بیشتری در رسیدن به دلار آزاد به خرج داد و حتی روز چهارشنبه قیمت دلار صرافی، بیشتر از آزاد شد، در دلار نیمایی، اتفاقاتی دیگر در حال رخ داد بود. میانگین هفتگی دلار نیمایی قیمت های پایه در روز یکشنبه، 21 هزار و 161 تومان بود و تا سه شنبه، 32 تومان رشد هم پیدا کرد اما در روز چهارشنبه در اقدامی عجیب، میانگین هفتگی دلار نیمایی کاهشی شد و نسبت به دلار یکشنبه، 72 تومان، پایین آمد. نکته مهم دیگر در دلار نیمایی روز چهارشنبه 26 شهریور، افت میانگین روزانه دلار نیمایی تا کانال 20 هزار و 600 تومان بود.
اما امروز (پنجشنبه 27 شهریور) دلار نیمایی باز تغییر مسیر داد و میانگین روزانه تا 21 هزار و 700 تومان، اوج گرفت و میانگین هفتگی به 21 هزار و 155 تومان رسید. اختلاف دلار نیمایی پنجشنبه با دلار قیمت های یکشنبه، 5 تومان کاهش است.

تصمیمات مهم ارزی بانک مرکزی در این هفته
هفته چهارم شهریور، یکی از پرنوسان ترین و پرخبرترین هفته های دلار در سال 1399 بود. 
1- در این هفته بانک مرکزی با صادرکنندگان بزرگ فولادی، پتروشیمی و معدنی ها اجازه داد ارز خود را به جز سامانه نیما، در شبکه صرافی های غیربانکی نیز عرضه کنند.
2- سقف قیمت در بازار نیما برداشته شد. بر اساس قاعده نیما صادرکنندگان بزرگ، ملزم بودند کانال فروش ارز را صرفاً از کانال بانکی انجام دهند و تعیین قیمت برای این کانال نیز نرخ دو روز قبل سامانه سنا تعیین‌شده بود. نرخ سنا بیانگر نرخ میانگین خرید و فروش ارز در صرافی‌های مجاز سراسر کشور است. با تصمیم بانک مرکزی محدودیت کانال عرضه برداشته‌شده و حذف مبنای قیمتی نیز در دستور کار قرار دارد.
3- بانک مرکزی توقف موقتی عرضه ارز سهمیه ای را لغو کرد؛ بنابراین با تصمیم بانک مرکزی ممنوعیت عرضه 2200 دلار به هر کارت ملی برای یک‌بار در سال را برداشته شد.
تأثیر تصمیمات بانک مرکزی در روزهای آینده دیده خواهد شد.

صعود مجدد نفت
معاملات هفته گذشته نفت با 39 دلار خاتمه پیدا کرده بود و روز دوشنبه، معاملات بازارهای جهانی با 40 دلار آغاز شد و در روز سه شنبه به 41 و چهارشنبه به 42 دلار نیز رسید. صعود قیمت نفت دو دلیل عمده دارد: 1- طوفان سالی 28 درصد تولید نفت خلیج مکزیک را که معادل 508 هزار بشکه در روز است، تعطیل کرده و انتظار می‌رود در مجموع 11 میلیون بشکه از تولید آمریکا بکاهد و 2- وزارت انرژی آمریکا می‌گوید موجودی مخازن نفت این کشور در هفته گذشته 4.3- میلیون بشکه کاهش دارد که خلاف انتظار رشد 1.27 میلیون بشکه ای بوده و محرک قیمت‌ها است! (کانال کامودیتی‌ها)
نفتا هم در این هفته 12 دلار صعود کرد و به 367 دلار رسید.

تیم تولید محتوای آنچه شنیدید:
متن: محمود حق وردی
بازنگری: سحر معصومی
شبکه های اجتماعی: امیر سحرخیز

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟